Инфо

6. јун 2020.6. јун 2020.
Град Шабац пријатељ напуштених паса

Град Шабац пријатељ напуштених паса

Канцеларија шабачког Прихватилишта за псе са седиштем у Господар Jевремовој званично је почела са радом данас. Поред великог броја волонтера и љубитеља паса, шетњи љубимаца кроз град присуствовао је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.



-Овом акцијом град Шабац се приближио нечему што може да се назове цивилизовано друштво. У цивилизованом друштву нико није заборављен, тако нису заборављене ни животиње. Све ове куце, уређене, друштвене и одржаване су до само пре месец и по дана биле запуштене, на граници смрти. Захваљујући волонтереима града Шапца који су одлучили да их спасу, и томе што смо ми као Град отворили врата Азила правим, искреним љубитељима животиња, десио се овај невероватан напредак.
За њега није требало пуно. Само мало искреног разговора и љубави. Следећи корак је да помогнемо да се поједностави процедура и да свако ко жели да удоми пса то уради на најлакши могући начин- изјавио је овом приликом Зеленовић и честитао свим добрим људима на невероватном труду и раду уложеном протеклих месеци у мењање ствари у шабачком азилу.



Теодора Николић, представница волонтера шабачког прихватилишта за псе изјавила је овом приликом да су се залагањем добрих људи уједињених око заједничког циља добробити животиња, протеклих месеци многе ствари промениле на боље. Удомљено је 23 пса, изграђена играоница у новом делу Азила, а волонтери свакодневно шетају и хране псе из Прихватилишта.
-Идеја канцеларије је да остваримо што блискији контакт са суграђанима, да им представимо наше четвороножне љубимце и помогнемо да сваки пријатељ нађе свог пријатеља- изјавила је Теодора, и позвала све љубитеље животиња да се прикључе и помогну у реализацији идеје да се простор Прихватилишта направи срећним местом за напуштене псе.



Акције волонтере отварањем Канцеларије и удомљавањем паса неће бити окончане. У плану су активности са далекосежним деловањем, попут организованог пописа и стерилизације паса у сеоским срединама.
-Сви који имамо приватне ветеринарске амбуланте у шапцу смо се ангажовали око овог проблема да се ови псима обезбеди лепши живот, а да они будући не долазе и да прихватилиште будеоно што треба: привремени смештај- истакла је ветеринарка Јелена Крстић.



Након симболичне шетње кроз центар Шапца, волонтери су наставили дружење са својим четвороножним пријатељима, као и сваког дана у поподневним часовима, у простору шабачког прихватилишта. Све активности реалиѕоване у претходном периоду, као и оне планиране за будућност имају велику подршку града Шапца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa