Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
НКПЈ и СКОЈ покренули тужбу против РИК-а због одбијања проглашења њихове изборне листе

НКПЈ и СКОЈ покренули тужбу против РИК-а због одбијања проглашења њихове изборне листе

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) саопштио је да је група грађана са изборном листом "Социјализам једини излаз - НКПЈ - СКОЈ, Александар Ђенић - Александар Бањанац", покренула тужбу пред Управним судом против Републичке изборне комисије (РИК) која није уважила њихову жалбу од 5. јуна за продужење рока за исправљање недостатака на изборној листи.

У данашњем саопштењу Секретаријат НКПЈ се наводи да је тужба Управном суду против РИК-а поднета у законском року.

"Наша листа је поднела тужбу због тога што тужена страна (РИК) није поступала са жалбом у складу са прописима, као и зато што достављање није извршено на начин описан у решењу", наводи се у саопштењу.

У саопштењу пише и да "у поступку по жалби РИК прво налази да је употребљено правно дејство неадекватно (жалба), а потом поступа као да је поднет приговор".

РИК је 9. јуна, на седници која је одржана у 1.00 после поноћи, одбио жалбу Групе грађана "Социјализам једини излаз НКПЈ СКОЈ, Александар Ђенић - Александар Бањанац" у којој су они тражили продужење рока за исправљање недостатака на изборној листи коју су поднели 5. јуна, наведено је у саопштењу.

Председник РИК Владимир Димитријевић је тада рекао да против закључка које је донео РИК није дозвољена жалба нити приговор.

Како се наводи на званичном сајту Ској.орг.рс, "Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) је омладинска револуционарна марксистичко-лењинистичка организација која делује као омладина Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ)".
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa