Инфо

24. јун 2020.24. јун 2020.
Тужилаштво одустало од поступка против Мише Вацића због претњи Зеленовићу

Тужилаштво одустало од поступка против Мише Вацића због претњи Зеленовићу

Основно јавно тужилаштво у Шапцу одлучило је да не покреће кривични поступак против лидера "Српске деснице" Мише Вацића због његовог говора из новембра 2019. године, у којем је опозиционом градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу поручио да ће "као Аустроугари завршити у Дрини", објавио је данас Инсајдер.нет.

На оснивању одбора Српске деснице у Шапцу почетком новембра прошле године Вацић је поручио градоначелнику Зеленовићу и "да се пакује јер ће бити протеран у затвор" и да ће се "у Шапцу направити затвор како би Зеленовић у њему био изложен и пљуван сваког дана".

Инсајдер подсећа да је Основно јавно тужилаштво зато тада покренуло предистражни поступак, затраживши од полиције обавештења шта се догодило те вечери, а више од пола године касније одустало је од кривичног гоњења Вацића.

"Након извршених провера и прикупљених потребних обавештења преко Полицијске управе у Шапцу, донета је одлука да се не покреће кривични поступак против Вацић Мише због кривичног дела угрожавање сигурности из члана 138 КЗ, нити било којег другог дела за које се гоњење предузима по службеној дужности", саопштило је шабачко Тужилаштво за "Инсајдер".

Ни тужилашто у Панчеву против Вацића неће покретати поступак због претњи Мариники Тепић, јер, како су рекли за "Инсајдер", нису добили никакву пријаву.

Миша Вацић је некадашњи председник "Српског народног покрета 1389", познат по екстремно десничарским идејама и учествовању на митингу "Косово је Србија" 2008. године у Београду, после којег је запаљена зграда Амбасаде САД, а био је и на митинзима подршке Радовану Караџићу, када су се хулигани сукобили с полицијом.

Неко време Вацић је био и државни службеник - саветник у Канцеларији Владе Србије за Косово, што је Канцеларија покушала да сакрије, наводи "Инсајдер" који додаје да му је уговор о раду отказан тек пошто је због тога реаговала јавност.

"Српска десница" на чијем челу је Вацић, имала је листе кандидата у више места у Србији на локалним изборима одржаним у недељу.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa