Инфо

28. јун 2020.28. јун 2020.
Главни одбор ДС заседа у Шапцу

Главни одбор ДС заседа у Шапцу

Седница Главног одбора Демократске странке, прекинута претходне недеље у Земуну, настављена је данас у великој сали Шабачког позоришта.

Како је рекао председник ДС Зоран Лутовац, заседање у Шапцу је и чин подршке председнику Извршног одбора Душану Костадиновићу и градском одбору ДС који је један од најбољих делова организације и лично је инсистирао на састанку у Шапцу, јер то није први пут да се дешава, а све претходне седнице су се показале као пун погодак. Он је додао да је ДС у процесу унутарстраначких реофрми којима је чланство пружило велику подршку.

-На претходној седници изгласано је поверење извештају који сам поднео, једногласно поверење, без уздржаних или гласа против. То је поверење наставку реформи у странци, поверење одлуци о бојкоту, заједно смо одбранили Демократску странку од насртаја Српске напредне странке и Александра Вучића. Подршку реформама у странци нису пружили само чланови главног одбора, већ и чланство. Реформе желимо да спроведемо у делу, не само на речима и то су промене које ће ДС учинити функционалнијом, то је нови статут прилагођен реалном стању ствари у странци и то су отворена врата за све који желе да помогну у реформама у Србији. ДС ће бити оштра опозиција владајућој странци и Александру Вучићу и неће, на било који начин сарађивати или кокетирати са СНС-ом - истакао је председник Демократске странке Зоран Лутовац.

Верификација присутних


Иако се истовремено одвија и седница у Београду, Лутовац је одбацио идеју о постојању два главна одбора или неким новим поделама у странци, односно крилима у оквиру ДС.

-Само овде је легално руководство, а скуп у Београду је нелегалан скуп, противан статуту наше странке. У Београду само може бити говора о групи људи који имају индицију да праве неку своју нову странку, чега је било и раније у Демократској странци. То су људи који су изгубили своје позиције, поверење чланства и грађана и теже да неформалним притисцима изврше утицај, али то време је прошло. Одлуке ће доносити органи странке и само они, нема више договоро у кафићима или неформалним састанцима. Све наше одлуке су донете после широке дебате унутар само странке, дебате са одборима широм Србије. Посетио сам лично већину општинских и градских одбора. Дебатовали смо кроз Грађански демократски форум који окупља 50 врхунских интелектуалаца са којима се дебатује по свим питањима важним за ДС и Србију. Понављам, не постоји подела, постоји 191 члан присутан на Главном одбору који пружају подршку и 30 чланова, заједно са онима који то нису, који одлуке доносе у ходнику. Међу њима има и часних људи који су изманипулисани на различите начине, али су иницијатори људи који желе сарадњу са СНС и Александром Вучићем.

На претходној седници присуствовао је 191 делегат, а уз онда утврђене тачке дневног реда предложене су још две, међу којима смена секретара Горана Јаића.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa