Инфо

14. јул 2020.14. јул 2020.
Бета

Бета

За нови контингент од 400.000 ваучера за одмор у Србији до сада се пријавило близу 93.000 грађана

За нови контингент од 400.000 туристичких ваучера за одмор у Србији, до сада се укупно пријавило близу 93.000 грађана, речено је данас агенцији Бета у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

Највише се пријавило пензионера (око 42 одсто) и запослених (41,7 одсто), потом незапослених 11,7 одсто, па студената (три одсто), невели су из Министарства.

Грађани су највише заинтересовани да своје ваучере искористе у Сокобањи, на Златибору, у Врњачкој бањи, Пролом бањи и Луковској бањи.

Ваучери могу да се искористе у више од 2.100 угоститељских објеката и хотела који су се пријавили Министарству туризма, закључно са 20. новембром ове године.

Из Министарства су подсетили и да је поред овог новог контингента на почетку године у рекордном року подељено 160.000 ваучера.

Вредност ваучера износи 5.000 динара, што је и максимални износ средстава које корисник може једном у току календарске године користити при субвенционисаном коришћењу услуга смештаја у угоститељским објектима, без обзира колика је вредност извршене услуге смештаја.

На бесплатане ваучере, који се нуде пету годину за редом за одмор у Србији, право имају пензионери, незапослени, студенти, корисници права на туђу негу и помоћ, запослени чија примања не прелазе износ од 70.000 динара, корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу, ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди рата са примањима нижим од 70.000 динара, корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу, као и носиоци активног породичног пољопривредног газдинства.

Право на ваучер корисник може остварити само по једној од тих основа, у угоститељским објектима изван места пребивалишта и у трајању од најмање пет ноћења, а новина је да се могу користити и у Београду и Новом Саду.

Ваучерима се не могу плаћати исхрана, пиће, здравствене и друге услуге и боравишна такса, већ само услуга смештаја.

Грађани који имају право на коришћење ваучера, у обавези су да на шалтерима "Пошта Србије" поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана.

Ваучер ће моћи да се користи искључиво у угоститељском објекту у ком је извршена резервација смештаја, јер ће име угоститељског објекта бити одштампано на самом ваучеру.

Извор: Бета

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa