Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
Фото: РТВ

Фото: РТВ

Министарство просвете обезбедило 10.000 визира за ученике

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је данас да је обезбеђено 10.000 визира за ученике који због здравствених проблема не могу да носе заштитне маске.

Шеф кабинета министра просвете Ненад Радић казао је да ће визири преко школских управа бити распоређени школама у Србији.

Према његовим речима, ресорно министарство је свакодневно у контакту са представницима локалних самоуправа и добило је уверавања да су обезбеђене довољне количине заштитних маски, као и дезинфекциона средства за све образовне установе.

"Министарство је још пре месец дана упутило допис локалним самоуправама да у оквиру своје надлежности обезбеде заштитна средства. Свакодневно смо били у контакту са надлежнима у локалним самоуправама и предузели смо све мере да школска година почне на најбезбеднији начин", казао је Радић.

Он је додао да је то министарство контактирало и поједине локалне самоуправама у којима је у току формирање органа управљања, наводећи да је реч о мањем броју локалних самоуправа од којих је министарство добило уверавања да су обезбеђена потреба средства, као и да поступају у складу са својим обавезама.

Радић је навео да су ученички и студентски домови спремни за почетак рада и нову школску годину, као и да министарство "ради на обезбеђивању заштитних средстава за високошколске установе".
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa