Инфо

2. септембар 2020.2. сеп 2020.
Фото: Бета

Фото: Бета

Већ 1. септембра корона у једној београдској школи

Већ 1. септембра корона вирус је ушао у једну београдску основну школу, а против родитеља ђака кога су зараженог послали у школу, Министарство просвете поднело је пријаву због повреде безбедности друге деце и несавесног понашања Центру за социјални рад, потврдио је данас за Блиц министар просвете Младен Шарчевић.

Случај се догодио у Основној школи „Браћа Јерковић“ у београдском насељу Железник.

Ученик иде у трећи разред, а мајка га је послала у школу 1. септембра иако је чекала резултате теста на ковид-19, преноси Блиц у онлајн издању.

Дете је тестирано 31. августа, а родитељи су га, упркос томе што још нису знали да ли је тест негативан или позитиван на ковид, послали међу осталу децу у школу.

Да је ученик заражен короном, мајка је сазнала поподне и о томе одмах и обавестила учитељицу, а дете је већ провело смену заједно са осталима из групе. Министарство је одмах реаговало, а ресорни министар Младен Шарчевић је рекао да је у цео случај упућен од почетка.

„Просто је невероватно да је мајка, иначе запослена у здравству, послала дете у школу. Након што је обавестила све надлежне да је тест био позитиван на корону сви су се запитали због чега га је уопште слала у школу. Срећом, сва деца су носила маске и реч је о малој групи ђака“, изјавио је Шарчевић.

Он додаје да је та група ученика, са којом је заражени ђак био у контакту, пребачена на онлајн наставу, као и да учитељ не долази у школу.

„Министарство просвете упутило је пријаву против ове породице Центру за социјални рад због озбиљне повреде безбедности друге деце и несавесног понашања“, рекао је Шарчевић и предочио да је можда и добро што се ово десило на самом почетку школске године, да служи за наук свима да морају да поведу рачуна.

За сада није познато из ког разлога су родитељи тестирали дете дан пре поласка у школу, нити да ли је оно имало некакве симптоме болести, односно било какву сумњу на корона вирус. Блиц преноси и да је мајка запослена у КБЦ „Драгиша Мишовић“, која је ковид болница.
Данас

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa