Инфо

10. март 2018.10. мар 2018.

Стефановић тражи пооштравање казни за нападе на припаднике МУП-а

БЕОГРАД, 10. марта 2018. (Бета) - Министар унутрашњих послова (МУП) Србије Небојша Стефановић изјавио је данас, поводом новог случаја напада на полицијске службенике, који су упркос томе успели да спрече покушај крађе у Бору, да ће предложити хитне измене закона којим ће се пооштрити казне за нападе на припаднике МУП-а.
"Сваки напад на полицајце мора бити најоштрије кажњен и у том смислу ћемо предложити Министарству правде промене закона који ће значити оштрије кажњавање свих оних који се дрзну да тако нешто учине", казао је Стефановић, наводи се у саопштењу МУП-а.

Он је истакао да "сваки напад на полицајца треба да добије најоштрији одговор државе, зато што је напад на полицију, напад на Србију".

Стефановић је нагласио да жели да пружи пуну подршку припадницима Министарства унутрашњих послова који, како је оценио, обављају можда најтежи посао у Србији.

"Њихове интервенције често прати велика опасност и полицајци ризикују животе приликом сваког изласка на терен. Зато дајем пуну подршку свим припадницима Министарства унутрашњих послова који свакодневно интервенишу, који чувају јавни ред и мир и који се својим радом труде да Србија буде максимално безбедна", истакао је Стефановић.

Полиција у Бору спречила је ноћас покушај крађе у објекту Шумске управе Бор, а полицијски службеник је ранио осумњиченог И. С. (30) приликом покушаја бекства, саопштило је раније данас МУП.

До инцидента је дошло пошто су полицајци узвикнули "Полиција, изађи" испред објекта Шумске управе Бор, а осумњичени је са бибер спрејом у руци излетео из објекта и попрскао полицијског службеника, како би га онеспособио и побегао.

Полицијски службеник је у самоодбрани испалио хитац из пиштоља и ранио осумњиченог, који је превезен у Клинички центар Ниш.

На лицу места пронађене су рукавице, фантомка и метална шипка, који припадају осумњиченом, а о случају је обавештено Више јавно тужилаштво у Зајечару.


Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa