Инфо

(18. септембар 2020.)

Обележен дан општине Мали Зворник

Обележен дан општине Мали Зворник
У Малом Зворнику је у четвртак 17.септембра, у просторијама библиотеке свечано обележен Дан општине. Овај празник се обележавa 76. пут у знак сећања на ослобођење територије од немачке окупације у Другом светском рату. Уједно се празнује и 65.годишњица постојања општине Мали Зворник.

У складу са мерама актуелне епидемиолошке ситуације, свечаности су присуствовали Ивана Николић,посланик у Скупштини Републике Србије и председник Скупштине општине Уб, Игор Брауновић, директор ЈП "Србијашуме", начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, чланови Општинског већа, одборници, чланови општинских институција, гости из привредног и јавног живота, представници медија.Након извођења Химне Републике Србије ,,Боже правде“, присутнима се обратио председник Општине Зоран Јевтић, који је свим суграђанима честитао Дан општине. Говорећи о резултатима рада локалне самоуправе, оствареним између септембра прошле и ове 2020. године истакао је да протекла година није била ни мало лака за општину Мали Зворник, Србију али и читав свет услед корона вируса.

"Општина Мали Зворник већ више година следи политику која је иста на локалном и републичком нивоу и то је очигледно дало резултате. Обезбедили смо континуитет у раду и омогућили смо реализацију мноштва пројеката,који доприносе остварењу квалитетнијих услова за живот грађана. Побољшали смо комуналну инфраструктуру свих месних заједница, наставили обнову електричне и водоводне мреже,обезбедили услове за долазак нових инвеститора и веће запошљавање, остварили улагања у даљи развој пољопривреде,туризма и осталих сектора привреде", рекао је између осталог председник Зоран Јевтић.

Навео је да су уз помоћ председника Републике Србије Александра Вучића и Владе Републике Србије довели првог великог инвеститора у општину Мали Зворник, из области производње текстила, који ће упослити неколико стотина људи. Поносан је на све урађено и са овим активностима наставиће се и у наредним годинама. Планирана је изградња топлане на био масу, уз реконструкцију топловода чиме ће се обезбедити грејање за привреду и домаћинства по најповољнијим условима. Радиће се на унапређењу мреже локалних путева, као би асфалт стигао до сваке куће па је с тим у вези у плану изградања 82 километра путева на подручју општине. Унапредиће се водоводна и канализациона мрежа,а наставиће се са увођењем лед расвете. Уз помоћ Републике Србије у плану је наставак реконструкције Подземног града Карађорђевића, чиме ће се допринети бољој туристичкој понуди овог краја. Планирана је изградања седам дечјих игралишта, реконструкција и обнова постојећих објеката и завршетак Пројекта централног регистра улица. У плану је стварање Индустријске зоне Мали Зворник-Зворник и уређење тока реке Дрине у циљу побољшања пловности реке и одбране од поплава. Уз помоћ ЈП "Србијашуме" радиће се на образовање ловишта, с обзиром да је овај крај богат шумама и ловном дивљачи. Све наведено биће у функцији бољег и квалитетнијег живота становника општине Мали Зворник и овог дела Србије. Захвалан је свим државним органима, институцијама и појединцима који својим радом и залагањем доприносе остварењу наведених задатака и реализацији планираних активности.

Крајем 2018. године потписана је Повеља о братимљењу општине Мали Зворник и општине Уб, чиме је успостављена и званична сарадња ове две локалне самоуправе. Као гост на Свечаној седници присуствовала је и председник Скупштине општине Уб и Народни посланик у Скупштини Републике Србије Ивана Николић. Истакла је да су пре свега добри односи два председника Зорана Јевтића и Дарка Глишића резултирали добром сарадњом ове две локалне самоуправе. На основу уводног излагања председника општине Мали Зворник закључује да ће ова општина у наредном периоду постићи добре резултате у свом развоју. У име општине Уб и у своје лично име честитала је грађанима општине Мали Зворник Дан општине.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац je честитао свим житељима општине Мали Зворник празник."Част ми је и задовољство што сам данас са вама да обележимо Дан општине. У ситуацији која нас је задесила са пандемијом и епидемијом коронавируса прослављамо празник,али ова епидемија не умањује значај данашњег дана. Председник општине је окупио своје најближе сараднике са којима доноси одлуке о функционисању општине и реализацији најважнијих пројеката за све грађане Малог Зворника. Сви ви сте снага и сигурност општине Мали Зворник и гаранција да ће општина наставити са напретком. Од значаја је што се након изборног циклуса наставља континуитет у развоју општине, уз помоћ Мачванског управног округа и Републике Србије. У наредном периоду нас очекују инвестиције великих размера. Започела је изградања моста преко реке Саве на траси ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница. Уследиће долазак нових инвеститора, почетак рада рудника у Лозници и све наведено ће у великој мери допринети унапређењу развоја овог дела Србије и бољи живот за све наше грађане" навео је Владан Красавац, начелник Управног округа и излагање завршио је речима :"Живео Мали Зворник и Република Србија"!

Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

22. октобар 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa