Инфо

20. септембар 2020.20. сеп 2020.
Бета

Бета

Клачар:Очекујем владу континуитета,Ана Брнабић вероватно поново премијер

Извршни директор Центра за слободне изборе и демократију (ЦЕСИД) Бојан Клачар изјавио је данас да очекује да ће нова Влада Србије бити коалициона и влада контуинуитета.

Клачар је за ТВ Прва изјавио, а преноси Бета да је тешко пронаћи политичке интересе који би оправдали концентрациону владу, као и да би тако нешто било за очекивати у време неке велике кризе, али да криза коју је изазвала епидемија корона вируса није таквих размера.
Кључни епитети су влада у континуитету и коалициона влада. Важно је из угла грађана да у тој влади буду људи спремни на праве компромисе. Мораће да се праве компромиси на великим и на малим темама, као и у ономе што Србију очекује и на унутрашњем плану, рекао је Клачер.
Он је изјавио да су "највеће шансе да Ана Брнабићбуде поново премијер".
Влада ће вероватно бити кратког трајања, због чега је још један аргумент Ане Брнабић као премијера, рекао је Клачер.
Он је навео да ће нова Влада Србије, осим суочавања и очекиваних компромиса по питању великих проблема, попут питања Косова и епидемије корона вируса, морати да прави компромис и на "мањим темама", као што је успостављање дијалога са опозиционим странкама.
Клачар је прецизирао да ће с обзиром на бојкот предходних избора од великог дела опозиционих странака, "нека врста унутрашњег дијалога бити потребна".
Бета

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa