Инфо

22. септембар 2020.22. сеп 2020.
Обележен дан општине Крупањ

Обележен дан општине Крупањ

У понедељак 21.септембра 2020.године Крупањ је обележио Дан општине. Свечана седница Скупштине општине одржана је у Дому културе "Политика",скромно, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и применом мера које је наложио Кризни штаб. Седници су присуствовали Ивана Поповић, посланик у Скупштини Републике Србије, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, одборници Скупштине општине Крупањ, заслужни грађани и медији.



Свечана седница започела је интонирањем Химне Републике Србије "Боже правде", након чега је присутне госте у име општине Крупањ и у своје лично име поздравио председник Скупштине општине Зоран Зарић. Свим житељима општине честитао је данашњи празник.



О развоју општине, проблемима са којима се сусретала током претходне године и плановима за наредни период присутне је упознао председник општине Крупањ Иван Исаиловић. Подсетио је да се ове године обележава 603 године од првог писаног помена имена Крупања у дубровачким списима и да је у тих шест векова ово место задесило много лепих, али и мање лепих тренутака. Општина се суочавала са поплавама које су у последњих неколико година биле честе и разорне, али се Крупањ увек опорављао уз помоћ Републике Србије и председника Александра Вучића. Ове године корона је та која је зауставила развој Крупња, Србије и целог човечанства. Борили су се са короном најбоље што су умели, али је било нажалост и оних грађана који су битку са вирусом изгубили. Минутом ћутања одата је почаст свим грађанима Крупња који су преминули током епидемије.



Крупањ ће у наредном периоду наставити да унапређује инфраструктуру, али велику шансу види у развоју туризма. Овај крај обилује природним богатством, значајним културно историјским наслеђем, вредним и добрим домаћинима, па је развој туризма потенцијал који треба максимално искористити. Урађена је планска документација за три хотела, један се приводи крају, па ће Крупањ до краја идуће године имати око 1.500 лежајева, што ће у великој мери да подстакне још бржи развој туризма у Крупњу. Урађени су и туристички путокази који све посетиоце упућују на знаменитости овог места, унапређују се спортски терени и цео спортски комплекс, тако да Крупањ иде у добром правцу, када је у питању развој туризма. Изградњом хотелских капацитета обогатиће се туристичку понуда овога краја. Наглашава да је у Краљевини Србији постојао мали број хотела, а општина Крупањ имала је чак два хотелска објекта.
Руководство општине ће у наредном периоду предузети све мере и активности, како би се упослило становништво, а млади нараштаји остали на својим вековним огњиштима.



Улагаће се у изградњу вртића, дечијих игралишта и реновирање школских објеката, јер се на тај начин најбоље улаже у будућност како Крупња тако и Републике Србије.

Заслужним појединцима уручене су плакете општине Крупањ и пригодни поклони за успешан рад и допринос развоју општине.

На крају Свечане седнице уприличен је пригодан музички програм.

Кабинет начелника
Владана Красавца


Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa