Инфо

25. септембар 2020.25. сеп 2020.
Гренел:Србија и Косово сагласни да Језеро Газиводе постане Језеро Трамп

Гренел:Србија и Косово сагласни да Језеро Газиводе постане Језеро Трамп

Београд и Приштина сагласни су да се језеро Газиводе убудуће зове по актуелном председнику САД Доналду Трампу, објавио је на твитеру његов специјални изасланик за преговоре Ричард Гренел.
"Како назвати језеро које за Косово и Србију представља озбиљну препреку упркос компромису који су осмислиле САД за покретање студије о изводљивости ради стварања радних места и више енергије за регион... па су се обе стране сложиле са новим именом Језеро Трамп, написао је Гренел на Твитеру.
Амерички дипломата који је јуче посетио језеро Газиводе уз објаву је поставио и фотографије језера са натписом "Језеро Трамп" и линком на текст објављен у јучерашњој Газети експрес.
Београдски медији предходно су објавили фотографије језера Газиводе, бране и моста са транспарентом на српском језику "Председниче Трамп, косовски Срби захваљују Вам на томе што доносите мир".
Документом који су Србија и Косово потписали 4. септембра у Вашингтону о нормализацији економских односа предвиђа се поред другог, извођење студије о изводљивости поделе енергетских ресурса језера Газиводе.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa