Инфо

26. септембар 2020.26. сеп 2020.
Image by kristamonique from Pixabay

Image by kristamonique from Pixabay

Снег изненадио Италијане и Аустријанце, стиже и у регион

У Аустрији и Италијије пао снег, јављају медији. Промена времена у Хрватској је већ почела и обилна киша пада у Далмацији и Истри, док је у Загорју падао град. На друштвеним мрежама су објављене фотографије и видеоприлози са аутопутева у овим земљама на којима се види да пада снег.

И у региону се током ноћи и за викенд очекује први снег на планинским врховима, а како пишу медији, захлађење с кишом већ је захватило Словенију и Хрватску. У суботу у Босни и Херцеговини биће облачно с кишом, а на планинским врховима може падати и снег.

Промена времена у Хрватској је већ почела и обилна киша пада у Далмацији и Истри, док је у Загорју падао град. Европски систем за упозорење на олује издао је упозорење другог и првог степена за делове Хрватске и западни Балкан у којем се наводи да ће дЕо региона захватити обилна киша и град.

За викенд ће на копну бити променљиво, уз повремену местимичну кишу, а уследиће и осетан пад температуре.

Највиша послеподневна температура ваздуха до среде ће бити углавном између 14 и 19 степени, а најнижа јутарња од седам до 12, у планинским пределима само око четири степена.

И у Словенији се очекује да ће снег падати на надморској висини изнад 1.500 метара. Најнижа јутарња температура биће око два степена на северозападу, до 13 на мору.
РТС

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa