Инфо

28. октобар 2020.28. окт 2020.
Фото Интернет

Фото Интернет

Нема нових мера за корону, стриктна примена постојећих

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да и поред пораста броја заражених од корона вируса неће бити нових рестриктивних мера али да ће држава стриктно спроводити мере које су већ на снази.

"Нема нових мера али ћемо оштро санкционисати оне који не поштују већ уведене мере. И то ћете моћи да видите већ у данима који су пред нама. Немамо избора, не можемо да затворимо економију и живот али ће оно што је апсолутно минимално морати да се поштује", рекао је Вучић у Палати Србије након разговора са руководиоцима Ковид болница.

Он је рекао да држава не жели да уводи рестриктивне мере, попут оних у Чешкој или Француској, осим ако "не будемо доведени на ивицу амбиса", јер жели да сачува економију.

Вучић је најавио да ће, у склопу мера које се предузимају на унапређењу квалитета функционисања здравственог система, до краја године свих 120.000 здравствених радника у Србији добити једнократну помоћ од 10.000 динара, док ће од Нове године добити повећање плате, које ће бити највеће од свих у јавном сектору.

"Бројке (новозаражених) свакако брину, али и уз те забрињавајуће бројке ситуација је и даље значајно боља него у свим деловима Европе", рекао је Вучић и упутио посебну захвалност медицинским радницима на напорима које улажу.

Он је рекао да је данашњи дан најтежи по питању новозаражених, јер је само до поднева регистровано око 1.200 нових случајева, од чега је половина на територији Београда.

"Разговарали смо и о томе како да се супроставимо забрињавајућим бројкама и нарастајућој инфекцији и зарази. Како да обезбедимо функционисање здравственог система и да додатно опремимо болнице и домове здравља, како да нон ковид пацијенти не буду ускраћени за негу и здравствену заштиту, како да у будућности реагујемо по питању вакцина и да прибавимо додатне количине вакцина за грип", рекао је он.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa