Инфо

30. октобар 2020.30. окт 2020.
Нови мост на Сави: Радови по утврђеној динамици

Нови мост на Сави: Радови по утврђеној динамици

У петак 30. октобра, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац обишао је радове на изградњи новог моста преко реке Саве код Шапца. Мост је део пројекта који чине ауто пут Рума-Шабац и брза саобраћајница Шабац-Лозница.



Након шест месеци, колико трају радови на изградњи новог моста преко реке Саве код Шапца начелник Владан Красавац је обишао градилиште овог значајног пројекта. До сада је уграђено на десетине шипова како са Шабачке тако и са Сремске стране, јер се радови обављају упоредо са обе стране реке Саве. Шипови су постављени и у кориту реке Саве.



По речима начелника Владана Красавца радови се одвијају по утврђеној динамици, што је одличан знак да се озбиљно приступило реализацији пројекта. Изградњом моста преко реке Саве, ауто пута Рума- Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница овај крај ће добити на значају, јер се обезбеђује долазак инвеститора, а самим тим и бољи живот за све наше грађане.



Мост ће се налазити на 26 стубова, укупне дужине 1330 метара, ширине 23 метра, са четири возне траке широке по 3,5 метара. До сада је уграђено 220 шипова. Планирано је да радови буду окончани у пролеће 2023. године.



Начелник Владан Красавaц је нагласио да није било прекида радова на изградњи моста, радило се пуним капацитетом, што охрабрује и доказује да се обећања које је дала министарка Михајловић, Влада Републике Србије и председник Републике Србије у потпуности реализују. Мачвански управни округ постаје значајан, јер се овом саобраћајницом повезује Западна Србија и Република Српска. У наредном периоду очекује се долазак домаћих и страних инвеститора у ове крајеве, што ће допринети укупном развоју читаве наше државе.



Ауто пут и брза саобраћајница су наставак Фрушкогорског коридора, којим се омогућује квалитетније и брже путовање. Вредност изградње моста преко реке Саве износи 73 милиона евра, а процењена вредност ауто пута и брзе саобраћајнице укупне дужине 77,05 километара је 467,5 милиона евра.

Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa