Инфо

26. новембар 2020.26. нов 2020.
Фото Интернет

Фото Интернет

Просветни радници траже да и млађи разреди похађају наставу од куће

Унија синдиката просветних радника Србије затражила да је данас од Кризног штаба за сузбијање пандемије корона вируса и од ресорног министра Бранка Ружића да одлука о преласку на онлајн наставу обухвати и деца у млађим разредима основних школа.

"Молимо Вас да одлуку Кризног штаба, да ученици средњих и виших разреда основних школа од понедељка 30. новембра пређу на онлајн наставу до 21. децембра, када почиње зимски распуст који ће трајати до 18. јануара за све ученике на територији Србије, допуните и са млађим разредима основних школа, и са вртићима", наводи се у саопштењу.

Унија је оценила да су млађа деца узрасна група у којој је трансмисија вируса итeкако активна, због чега апелују да и учитељи пређу на онлајн наставу, како би могли да наставе образовни процес, који се "ионако већ више од два месеца одржава са великим напорима у отежаним условима, са повећаним обимом посла".

"Струка апелује да се смање контакти, па сматрамо да је ово једино решење како би се спречило даље обољевање учитеља, васпитача, деце, њихових родитеља и друге популације становништва са којима су свакодневно у контакту", додаје се у саопштењу.


Извор

Најновији број

21. јануар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa