Инфо

26. новембар 2020.26. нов 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Нове мере Владе Србије за сузбијање епидемије корона вируса, одлука о порезима, помоћи спорту

Влада Србије је данас усвојила нове мере за сузбијање епидемије коронавируса које се односе на ученике основних и средњих школа.

Како је саопштено, од 30. новембра до почетка зимског распуста, 21. децембра, настава ће се изводити на даљину за ученике од петог до осмог разреда основних школа и за ученике средњих школа.

"Зимски распуст почиње 21. децембра, а завршава се 15. јануара 2021. године и важиће за све ученике основних и средњих школа на територији Србије", наведено је у саопштењу.

Влада Србије донела је одлуку да се до 15. децембра продужи скраћење радног времена на до 18 сати у угоститељским објектима, кладионицама и тржним центрима, а у продавницама до 21 сат.

На данашњој седници усвојен је Предлог закона о фискализацији којим се Пореској управи омогућава да ефикасније прати и контролише пореске обвезнике који избегавају да плате порез. Омогућава се повећање броја пореских контрола у самом седишту пореског органа, чиме се смањује потреба контролама на терену.

Чланови владе усвојили су програм финансијске подршке спортским организацијама у економски отежаним условима услед пандемије коронавируса. У циљу очувања стабилности спорта у олимпијским и параолимпијским гранама, обезбеђено је 1.100.000.000 динара.


Извор Бета

Најновији број

14. јануар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa