Инфо

2. децембар 2020.2. дец 2020.
Демостат истраживање: Већина грађана би се вакцинисала против корона вируса ако препоруче лекари

Демостат истраживање: Већина грађана би се вакцинисала против корона вируса ако препоруче лекари

Став грађана о вакцинисању против корона вируса у извесној мери се поклапа са њиховим политичким опредељењем а 46 одсто испитаника изјаснило се да би вакцину примили уколико то буде препорука лекара док се 31 одсто грађана изјаснило да ни под којим условима не би примили вакцину, показало је недавно истраживање Демостата о јавном мњењу о ковиду-19 у Србији.

Истраживање је показало да испитаници који су навели да им није блиска ниједна политичка партија имају највише поверења у медицинску струку, 44 одсто њих се изјаснило да би примило вакцину ако то буде препорука стручњака а 34 одсто ни под којим условима вакцину не би примило.
Испитаници који су се изјаснили као присталице владајуће Српске напредне странке навели су у 51 одсто случајева да би примили вакцину уколико то препоручи струка, док би у 17 одсто случајева пристали да се вакцинишу уколико им то препоручи председник Србије Александар Вучић.

Испитаници који су се изјаснили као присталице владајуће странке у 11 одсто случајева не би примиле вакцину против корона вируса ни под којим условима.

Према резултатима истраживања, 40 одсто испитаника који подржавају странке које су бојкотовале претходне парламентарне изборе не би примило вакцину ни под којим условима док би 34 одсто њих вакцину примило под условом да то препоручи струка, а два одсто њих уколико вакцину препоручи председник Србије.

Резултати истраживања групе испитаника који подржавају опозиционе партије које су изашле на претходне изборе показали су да би 53 одсто њих примило вакцину уколико препроучи струка, 29 одсто њих не би примило ни под којим условима а три одсто би примило уколико препорука додје од председника Србије Вучића.
БЕТА

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa