Инфо

2. децембар 2020.2. дец 2020.
Хигијенско-епидемиолошки надзор у Специјалној болници за рехабилитацију Бања Ковиљача

Хигијенско-епидемиолошки надзор у Специјалној болници за рехабилитацију Бања Ковиљача

Чланица стручног Тима за ЦОВИД-19 ЗЈЗ Шабац, др Снежана Панић, специјалиста хигијене и субспецијалиста исхране, обавила је хигијенско-епидемиолошки надзор у Специјалној болници за рехабилитацију Бања Ковиљача.

Данас је дванаести дан од када је Специјална болница за рехабилитацију поново постала ковид болница, а сви капацитети су константно попуњени, истакла је др Панић. Специјална болница, установа намењена искључиво рехабилитацији корисника, је у најкраћем временском року уз изузетно залагање менаџмента установе и свих запослених, као и активно учешће ЗЈЗ Шабац, успела да испуни све препоруке Министарства здравља Р. Србије и Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут”, обезбедивши потребну опрему и оспособивши објекат за лечење ЦОВИД-19 позитивних пацијената, оценила је др Панић.



До сада је извршен пријем 90 ЦОВИД-19 позитивних болесника, отпуштено је 4 пацијента, 8 пацијената је транспортовано у друге ковид болнице и један пацијент је преминуо, док се тренутно на лечењу налази 78 пацијената. Ангажовано је 62 здравствена радника (12 лекара, 33 медицинске сестре-техничара, 16 физиотерапеутских техничара и 1 лабораторијски техничар). Министарство здравља је донирало потребну личну заштитну опрему, концентраторе, боце са кисеоником и комлетну терапију, а помоћ у здравственом кадру пружили су Општа болница Лозница и Ургентни центра КЦ Србије, додала је др Снежана Панић.

Апеловала бих на све наше суграђане да поштују прописане мере личне заштите, јер је епидемиолошка ситуација у Мачванском округу веома озбиљна, а здравствени систем је суочен са многобројним потешкоћама, које за сада уз велике напоре успешно савладавамо. У овој борби можемо изаћи као победници само уколико смо сви спремни да прихватимо личну одговорносту и будемо на висини задатка са којим смо суочени, поручила је др Панић.

ФБ страница "Завод за јавно здравље Шабац"

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa