Инфо

26. децембар 2020.26. дец 2020.
Фото: Бета

Фото: Бета

Ребић: Полиција у овој години запленила више од 7,5 тона наркотика

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је данас да је полиција у 2020. години запленила око 7,6 тона наркотика, а да је само у последњих месец дана у више акција заплењено 800 килограма дроге.

Он је гостујући на ТВ Пинк навео да је у акцијама у којима је на међународном нивоу учествовала српска полиција од 2016. године одузето близу шест тона дроге.

Коментаришући недавно усвојене измене Уредбе о изгледу, форми и садржини службене значке и службене легитимације, Ребић је апеловао на све полицијске синдикате да почасне чланове, којима су раније издавали значке које визуелним идентитетом подсећају на службене, обавесте да их врате и униште, јер ће им у супротном значка бити одузета и биће прекршајно гоњени.

"Новчана казна за грађанина који користи значку која визуелним идентитетом подсећа на службену је од 100.000 до 150.000 динара, а за правно лице које производи и ставља у промет овакву значку од 1,5 до 2 милиона динара", рекао је Ребић.

Директор полиције додао је и да је, од када је формирана радна група за борбу против илегалне производње дувана, до данас уништено 250 хектара нелегалних засада, којим би држава потенцијално била оштећена за око 327 милиона евра.

"Само у овој години спречили смо да на тржиште изадје 173 тоне дувана. Да је тај дуван претворен у резани дуван, држава би на име неплаћених акциза била оштећена за 11 милиона евра", рекао је Ребић.
Према његовим речима нелегални засад дувана је данас за 87 одсто мањи у односу на 2016. годину.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa