Инфо

19. јануар 2021.19. јан 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић у посети Општини Богатић : Значајни планови за развој туризма

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић током посете Општини Богатић разговарала је са челницма ове локалне самоуправе о туристичким могућностима плодне Мачве, природним богатствима и ресурсима значајним за домен туризма, као и унапређењу постојећих инфраструктурних пројеката и објеката.

-Мислим да постоји велики потеницијал када говоримо о овој врсти туризма, пре свега о здравственом и велнес туризму када је у питању Општина Богатић. Као што знамо ова општина је једна од најбољих и највећих налазишта термоминареалних вода, не само у Србији, већ и у овом делу Европе, те сматрамо да је неопходно унапредити овај сегмент туризма кроз различите видове инвестиција које је значајним делом Општина већ обезбедила. Додатно усаглашавање и координација и са ресорним Министарством туризма, али и другим надлежним министарствима допринеће убрзаном развоју ове врсте туризма у Богатићу. Ово је велика развојна шанса, како за Општину, тако и за читав Округ - појаснила је министарка Матић додавши да је уз овај сегмент могуће унапредити и друге постојеће благодети, али и културно наслеђе Мачве.

Фото: Глас Подриња


Председник Општине Богатић Милан Дамњановић захвалио се министарки на посети, указаном поверењу уз жељу да ова локална самоуправа у наредном периоду буде препознатљива дестинација на туристичкој мапи Србије и младим људима који ће остати у родном месту.

-Захваљујем се министарки на посети и што је својим доласком исказала подршку у име Министарства и Републике Србије у нашим настојањима и пројектима у области туризма. Могу да кажем да је састанак био веома конструктиван и да су утврђени циљеви и начини рада. Оно што је истакнуто да у наредном периоду треба интензивније да сарађујемо. Циљ нам је да Богатић буде видљивији на туристичкој мапи Србије, препознатљив за инвеститоре, а самим тим и побољшамо услове живота за становнике наше Општине како би млади остали овде. Организујемо велики број манифестација током године, мада 2020. Није била повољна за туризам наставићемо да током ове развијамо манифестациони туризам. Хајдучке вечери током одржавања посети од 10.000 до 12.000 људи, Богат фест, Коњичке трке где бисмо издвојили Божићне трке које су веома познате, привлаче пажњу, те бројке износе и неколико хиљада посетилаца. Намеравамо да наставимо у том правцу - додаје први човек Општине Богатић.
Фото: Глас Подриња


Радном састанку у Општини Богатић присуствовао је начелник Мачванског округа Владан Красавац који је посету министарке Матић оценио као веома значајну за промоцију и унапређење постојећих идеја и подршку на националном нивоу.

-Сусрет са госпођом Татјаном Матић био је одлична прилика за презентацију туристичких потенцијала Опшине Богатић и добијање смерница, упутстава, начина финансирања пројеката од стране Министарства туризма. Богатић, као и друге општине Округа поседују велики туристички потениијал, те је долазак министарке значајан како бисмо понуду Мачванског управног округа повезали у једну целину- нагласио је начелник МУО Владан Красавац.
Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa