Инфо

21. јануар 2021.21. јан 2021.
Фото: Pixabay

Фото: Pixabay

У Индији пожар у фабрици за производњу вакцина, највећој у свету

У индијској фабрици вакцина "Серум Институте оф Индиа", највећем произвођачу вакцина на свету, данас је избио пожар, али медији наводе да производња вакцина против Ковида-19 није погођена.

Индијске телевизије приказују огроман облак дима изнад места где се налази фабрика у месту Пнуе на западу земље где се сада производе милиони доза вакцине против корона вируса Ковишилд, коју су развили АстраЗенека и Универзитет Оксфорд.

Пожар је, медјутим, према ТВ извештајима избио на градилишту које је даље од погона за производњу вакцина.

"Инсталација за производњу вакцина није захваћена и то неће погодити производњу", рекао је за Франс прес један извор из Института, наводећи да је пожар избио у новој фабрици у изградњи.

Ватрогасни званичник рекао је за Франс прес да су послали шест или седам ватрогасних возила на место пожара и да за сада немају додатне детаље о размери пожара и о могућим повређеним.

Полиција је такође стигла на место инцидента.

Почетком јануара две вакцине одобрене су по хитном поступку у Индији, Ковишилд, коју су развили Астра Зенека и универзитет Оксфорд и коју производи "Серум Институте оф Индиа" и Коваксин коју поризводи локална фирма Барат Биотек.

Индија је у суботу покренула једну од најамбициознијих кампања вакцинације на свету са циљем да вакцинише 300 милиона људи до јула.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa