Инфо

21. јануар 2021.21. јан 2021.
Радни састанак представника општине Богатић у Министарству културе и информисања

Радни састанак представника општине Богатић у Министарству културе и информисања

Дана 18.01.2021. године одржан је радни састанак у Министарству културе и информисања делегације општине Богатић и представника министарства.

Помоћник председника општине Богатић Матија Миловановић је упознао секретара министарства са конкретним пројектом реконструкције и рехабилитације објекта Дома културе у Глоговцу и претварање истог у „Завичајни музеј Мачва – Јанко Веселиновић“.

„Постојање потребе да се осигура ефикасна заштита културног наслеђа овог краја и очување локалног идентитета је дугорочни циљ који је пред себе поставила локална самоуправа. Адаптација и реконструкција тренутно девастираног објекта и обезбеђивање савременог простора у коме би се чувала наша традиција би несумњиво допринело оживљавању друштвеног живота и промоцији културе и туризма на територији општине Богатић. На самом састанку постигнут је висок степен сагласности да је сам пројекат друштвено оправдан и као такав је потребан нашој заједници. Такође, истакнута је чињеница да је за реализацију једне такве инвестиције, потребно обезбедити и уложити значајна финансијска средства које превазилазе реалне могућности општине Богатић. Стога ће се у наредном периоду интензивирати међусобна сарадња, како би заједнички, удруженим снагама учинили конкретнији корак на том пољу, тако да овај учињени данашњи, представља само први у низу“ изјавио је Миловановић.

Састанку су присустовали и представници месне заједнице Глоговац и и члан пројектног тима.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa