Инфо

25. фебруар 2021.25. феб 2021.
Глас Подриња

Глас Подриња

Oдговор градоначелника Шапца, др Александра Пајића на захтев мама Шапчанки

-Квалитет ваздуха је комплексан вишедеценијски еколошки проблем кога смо сви свесни и приоритетно сам заинтересован за његово решавање. Свима нам је познато да је прекомерно загађење највише изражено током зимског периода, јер се троши много више енергената различитих врста, те је стога брига за животну средину и квалитет ваздуха који удишемо оправдана.

Индустријска загађења морају да буду строго контролисана и не смеју због бриге само о профиту, да угрозе животну средину, а посебно не ваздух који удишемо. Борба за чист ваздух је један од битних елемената у мом раду као градоначелника, што није био случај у претходном периоду.



Одлучан сам у намери да помогнем и одмах реагујем како бисмо решили овај проблем. Озбиљно ћемо на томе радити. Град издваја значајна средства како би Завод за јавно здравље Шабац мерио степен загађења на неколико мерних тачака и о томе имамо валидну и ажурну документацију. Већ смо поставили мобилну аутоматску станицу за контролу квалитета ваздуха на централном градском тргу која мери и ПМ честице.

Од 1. јануара 2021. године снизили смо цену прикључка на гас за 30 одсто. Град Шабац је у служби здравља својих суграђана. Залагаћемо се за лепши и чистији град, а ово је само почетак. Сигуран сам да ћемо се заједничком борбом изборити да Шабац буде добро место за живот и да сви суграђани удишу чист ваздух.

Позивам вас да одредите делегацију од три члана и да дођете на састанак у понедељак 1. марта 2021. године, у 12.00 часова, у зграду Градске управе (други спрат сала за састанке).

Боримо се заједно за Шабац, град будућности.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa