Инфо

25. фебруар 2021.25. феб 2021.
http://fakti.org

http://fakti.org

Бранкица Јанковић: Немају сви једнак приступ болницама

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић изјавила је данас да немају сви грађани једнак приступ болницама, "јер је много тога било запостављено годинама".

"У великој мери је решен проблем за оне који немају личну карту, као и за Роме, али немамо сви једнак приступ болницама и домовима здравља, јер је много тога било запостављено годинама", казала је она за Радио-телевизију Војводина и додала да је она дала препоруку да буде већа доступност здравствене заштите грађанима, јер то је "најважније питање у овој ковид кризи".

Упитана да ли је требало сваком пунолетном грађанину дати 100 евра, Јанковић је рекла да је она дала препоруку да се размотри могућност да тај новац буде дат само најугороженијима, јер "нисмо сви једнако угрожени" и да ће то бити њена препорука и "за убудуће".

Коментаришући чињеницу да је у Парламенту Србије готово 40 одсто жена, Јанковић је казала да је добро да је постојала политичка воља да има толико жена у Парламенту.

"Жене би могле донети политичку културу и један нови квалитет. Вековима је јавна делатност била само 'мушко поље'", сматра она.
Агенција Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa