Инфо

28. фебруар 2021.28. феб 2021.
Фото Бета

Фото Бета

Брнабић: Сутра стиже још 58.500 Фајзер вакцина

Председница Владе Србије Ана Брнабић најавила је да ће сутра у земљу стићи нови контигент од 58.500 Фајзер вакцина против корона вируса.

Она је казала да ће вечерас из Русије бити испоручен контигент од 100.000 вакцина Спутњик В, чиме ће Србија премашити бројку од два милиона набављених доза.

"Стиже нам 5. марта још 500.000 вакцина Синофарм из Кине. Ми са вакцинама немамо проблем", казала је премијерка после обиласка погона за прикупљање и пласман меда "Наш мед" у Рачи.

Упитана за најаву увођења "ковид" пасоша у Европској унији, оценила је да је то "супротно свакој европској вредности", првенствено слободи кретања и праву на избор.

Казала је да би увођење таквих докумената водило дискриминацији људи који из здравствених или неких других разлога не могу да се вакцинишу против корона вируса.

"Ја сам 100 одсто за вакцинацију али људи имају право избора. Нисам очекивала такву одлуку ЕУ и надам се да није коначна али ако буде, ми смо спремни за тако нешто, имамо информациони систем", навела је председница Владе Србије.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији у земљи, оценила је да је стање у ковид болницама тешко али и додала да је потребно да сваки грађанин учини "још један индивидуални напор" у циљу заустављања епидемије.

"Потребно је да дамо шансу вакцинама да створе антитела а ако расте број заражених, не можете да вакцинишете те људе или да им дате другу дозу. Зато је важно да последњи пут будемо дисциплиновани и задамо завршни ударац корони", рекла је премијерка.

Наводећи да су током викенда све инспекције на терену како би провериле да ли се поштују нове мере, она је казала да се нада да ће те мере дати резултат али и упозорила да је затечен "велики број илегалних корона журки".

"Не могу да схватим такву неозбиљност према ближњима које ће ти људи заразити. Није то у реду ни према здравственим радницима, који од 6. марта прошле године нису имали нормалан одмор, који раде 24 часа седам дана недељно", рекла је премијерка.


Извор Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa