Инфо

6. март 2021.6. мар 2021.
Фото: Бета

Фото: Бета

У подне ступају на снагу викенд мере за сузбијање корона вируса

Од данас у подне до понедељка моћи ће да раде само апотеке, бензинске пумпе и продавнице прехрамбене робе, док ће све остало бити затворено у циљу спречавања ширења заразе корона вирусом.

Одлуком Владе Србије и Кризног штаба за сузбијање епидемије корона вируса продавнице прехрамбене робе моћи ће да раде до 21 час, док апотеке и бензинске пумпе немају ограничено радно време.

Све београдске пијаце током викенда радиће уобичајено, а грађани треба да држе прописану дистанцу током куповине, и да носе заштитне маске.

Након 12 часова могу радити приватне здравствене установе, лабораторије, ветеринарске амбуланте и стоматолошке ординације.

Угоститељски објекти у ски центрима неће радити током викенда, а изузетак су хотелски кафићи и ресторани где могу бити услужени само гости који имају пријављен боравак.

Од установа културе, само позоришта ће моћи да раде до 21 сат уз поштовање свих епидемиолошких мера, док заказани спортски догадјаји могу бити одржани, али без присуства публике, одлучила је Влада.

Достава хране биће могућа 24 сата дневно, док је шалтер продаја хране и пића након 12 часова забрањена на територији читаве земље до понедељка ујутру.

Од понедељка, 8. марта, све ће радити по уобичајеном режиму и радна времена свих објеката биће иста као и данас, али ће ученици средњих школа прећи на онлајн наставу.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa