Инфо

19. април 2021.19. апр 2021.
фото: Бета

фото: Бета

Дачић: Ове седмице европарламентарци са посланичким групама, затим са опозицијом

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да су данас започеле консултације у припремној фази међустраначког дијалога измедју посланика Европског парламента и посланичких група, ради унапређења изборних услова.


"Представници ЕП су тражили ту, такозвану припремну фазу. Ја сам тражио да се одмах почне са дијалогом, али су они одлучили да у априлу и мају буде припремна фаза. Они ће од данас до 22. априла водити консултације са представницима посланичких група", рекао је Дачић новинарима у Скупштини Србије, која је покровитељ међустраначког дијалога.


Након тога ће, рекао је Дачић, европарламентарци разговарати са ванпарламентарним странка, а затим, оријентационо 7. маја, имаће разговор са њим како би га информисали о обављеним активностима.


"Тада ћемо се договорити како ће почети међустраначки дијалог. Та динамика није моја већ ЕП, ја сам желео да то што пре почне", навео је Дачић.


Дачић их је обавестио да постоје странке које не желе учешће ЕП у међустраначком дијалогу, наводећи да је његова обавеза да саслуша и њихове предлоге, што би могло да се одржи у наредних десетак дана.


Он ће, како је рекао, позвати да у том делу разговора учествује и Александар Вучић као председник државе и Српске напредне странке.


Дачић је рекао да жели да се дође до најприхватљивих решења која би омогућила да сви учестувују на изборима.


"Не треба нико да очекује да ће ЕП да неког натера притиском на неке услове. Наше је да разговарамо, отворени смо за све предлоге", рекао је Дачић.


Он је навео и да од странака које себе воле да зову јединим опозиционим, групације око Драгана Ђиласа и око Вука Јеремића, није добио никакве платформе.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa