Инфо

20. април 2021.20. апр 2021.
Весић: Очекујем потпуно отварање угоститељских објеката

Весић: Очекујем потпуно отварање угоститељских објеката

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да очекује да на сутрашњој седници Кризног штаба за сузбијање епидемије корона вируса буде донета одлука о потпуном отварању угоститељских објеката.

Наводећи да ће током дана број употребљених доза вакцине у Београду достићи 950.000 а да је ревакцинисано око 27,6 одсто пунолетних Београђана, Весић је рекао да верује да су се стекли услови да медицински део Кризног штаба прихвати захтев градске власти.

"До сада је вакцинисано скоро 40 одсто становника Београда, а у популацији од 65 до 74 године, од 1.000 Београђана вакцину су примила 692. Са онима који су прележали корону, Београд се сасвим сигурно приближава колективном имунитету као што је рекао и доктор (Предраг) Кон", рекао је Весић за телевизију Пинк.

Најавио је да ће Скупштина Београда на седници 29. априла усвојити одлуку којом ће сви угоститељи у градским просторима бити ослобођени плаћања кирије за мај као и да ће бити ослобођени плаћања таксе за баште за јун и јул.

"То радимо како бисмо помогли угоститељима да задрже запослене и да се што пре опораве јер ту ради 40.000 људи. Очекујемо и да Влада Србије усвоји протоколе које је предложио Градски завод за јавно здравље у сарадњи са представницима евент индустрије, како организовати свадбе, конгресе, фестивале и да изађе са планом када ће се шта отворити, као што је то случај у Великој Британији", рекао је Весић.

Коментаришући критике поводом постављања споменика деспоту Стефану Лазаревићу у центру Београда, Весић је рекао да иза њих стоји "лажна интелигенција која аутошовинистички мисли да Београд не треба да слави своје владаре и да се сећа своје историје".

"Могу да разумем да се неком не свиђа споменик, као што има оних којима се не свиђа Мона Лиза, али не разумем да кријете информације које су истините. Споменик је коштао 18,3 милиона динара, цена никада није била тајна. Ружно је обрачунавати се са деспотом таквим дезинформацијама", оценио је заменик градоначелника Београда.
Фото

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa