Инфо

22. април 2021.22. апр 2021.
СНС: Дан сећања на жртве холокауста

СНС: Дан сећања на жртве холокауста

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу на Дан сећања на жртве холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату, подсећа да никада не смемо допустити да трагедија, посебно јасеновачких мученика, буде заборављена и искривљена под маљем ревизиониста.

Током Другог светског рата Срби, Роми и Јевреји страдали су само зато што су били на путу опасним и опаким циљевима Независне државе Хрватске. За поглавнике ове злочиначке творевине, етнички чиста држава могла се изградити само преко костију оних друге вере и нације.

Никада не смемо заборавити логоре за децу отворене у Сиску, Јастребарском и Горњој Ријеци, у којима су скончали животи који нису ни започели. Не смемо заборавити да су заточеници усташа прижељкивали брзу смрт од метка, а да је из логора посејаних широм Независне државе Хрватске изашла тек неколицина.

Морамо упамтити и да хрватске логоре нико није ослободио, већ су то учинили преостали заточеници у Јасеновцу и то на данашњи дан, 22. априла 1945. године, при чему је већина страдала.

Неговање културе сећања, најмање је што можемо да учинимо за невино пострадале. Трагедија нашег народа мора да буде опомена за све будуће генерације да се зло више никада не сме поновити.

ГО СНС Шабац

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa