Инфо

11. мај 2021.11. мај 2021.
Image by fernando zhiminaicela from Pixabay

Image by fernando zhiminaicela from Pixabay

Маске још три до шест месеци

Државни секретар у Министарству здравља Србије Мирсад Ђерлек изјавио је данас да ће заштитне маске морати да се носе бар још три до шест месеци.

Разлог за то је, како наводи, пре свега то што неки људи из здравствених разлога не могу да приме вакцину.

Он је гостујући на ТВ Пинк рекао да се, и ако се постигне колективни имунитет, мора бити опрезан. Истакао је да ако остваримо циљ да до краја јуна имамо три милиона ревакцинисаних, од јула се можемо надати и нормализацији живота, укључујући и одржавање свадби.

"Веома је важно да сада будемо дисциплиновани и да не идемо са пребрзим попуштањем мера, јер су неке земље које су имале доста ревакцинисаних а брзо попустиле мере имале проблеме, јер су им остали џепови инфекције", рекао је Ђерлек.

Додао је да ту грешку не смемо дозволити и да се морају користити сви начини вакцинације, укључујући и примање вакцине у аутобусима и обићи свако свако место, свако село.

Оценио је да имунизација иде добро и да је вакцинација најбољи начин да се током лета избегне плаћање скупих ПЦР тестова за улазак у неке земље када се крене на летовање.

То, према његовим речима, важи и за младе, којима је препоручио да се вакцинишу да би могли да иду на море.

Тинејџери од 16 и 17 година који су означени и као "суперпреносиоци" вируса, могу да се вакцинишу на свим вакциналним пунктовима у Србији уз претходну консултацију са својим педијатром, рекао је за Тањуг државни секретар Министарства здравља Мирсад Ðерлек.
Б92

Најновији број

24. јун 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa