Инфо

15. мај 2021.15. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

"SBE Serbia" планира проширење производних капацитета у Шапцу

Проширење производних капацитета и обима посла компаније „SBE Serbia“ била је главна тема данашњег састанка руководства Града са Алесандром Весковинијем, власником “Vescovini Group“.

-Компанија у Шапцу тренутно запошљава 60 радника, али желимо да их у наредном периоду буде 200. Наша компанија има производе високог квалитета које пласирамо у Белорусију, на америчко и европско тржиште, захваљујући радницима који изванредно раде свој посао – рекао је Весковини и нагласио да је да циљ састанка са градоначелником намера да настави пословање у Шапцу, уз проширење обима производње, уз подршку локaлне самоуправе и државе.

-Не тражимо финансијску помоћ од Србије, желимо да инвестирамо и даље у своју производњу. До сада смо уложили 13 милиона евра у своју компанију. Потребна нам је подршка и сарадња са Републиком Србије како бисмо расли и напредовали. Због тога се надам да ће нам Србија помоћи да пронађемо пут до новог тржишта. Захвалио бих се свима који су били део данашњег састанка, представницима града, градоначелнику Пајићу, јер смо имали прилику да изнесемо своје идеје и разговарамо о пројекту.
Фото: Глас Подриња

Италијанска компанија у Шапцу послује од 2009. године, а настала је са идејом да буде потпора фабрици Фиат у Србији. Основна делатност „SBE Serbia“ је производња механичких делова за аутомобилску индустрију.

-Велико задовољство је што је господин Алесандро Весковини данас у Шапцу. Он је имао одређене проблеме које није могао да реши пртеходних десет година, а као нова градска власт ми смо то одредили као приоритет и решили за шест месеци. Господин Весковини је изразио велико задовољство када је видео како се решавају проблеми у граду Шапцу и жели да прошири производњу и инвестира нових 20 милиона евра. Током сусрета је имао прилику да чује да град има партнерски однос са својом државом, те је замолио за координацију око пласмана на руско и белоруско тржиште. Као град смо заинтересовани за сарадњу, како би се већи број наших суграђана запослио, те идемо добрим путем ка Шапцу као граду будућности – поручио је градоначелник др Александар Пајић и нагласио да током претходних шест месеци значајан број инвестиора изразио занитересованост да послује у Шапцу.

-Имамо велики број домаћих и страних инвестирора који су купили земљиште у Северозападној индустријској зони. То је добра локација за фирме, јер нуди бројне могућности и прилику да град ради са својом државом. Ми смо један тим који прави добре резултате.
Фото: Глас Подриња

Најновији број

10. јун 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa