Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
Pixabay

Pixabay

Ивануша: Вакцинација деце биће препоручена тек после клиничког тестирања

Директор Светске здравствене организације (СЗО) у Србији Маријан Ивануша рекао је данас да је најважније да родитељи знају да вакцинација деце против корона вируса неће бити препоручена за вакцине које нису прошле клиничко тестирање код деце.

"Вакцине које ће се користити код деце биће потврђено ефикасне и безбедне. За сада мислим да се ради само о Фајзеру, али се раде клиничке студије и за друге", рекао је Ивануша за Радио-телевизију Србије.

Директор СЗО у Србији казао је да та организација за сада не препоручује вакцинацију деце, али само због тога што има других приоритетних група.

"Ми знамо да има бројних држава у свету који немају довољно вакцина за одрасле, за старе људе, за људе са хроничним обољењима који јесу фактор ризика за озбиљан ток болести", истакао је Ивануша.

Он каже да деца тренутно нису приоритетна група, али ако има вакцина, могу и она да буду вакцинисана.

"Ако су то деца са неким хроничним обољењима, та деца имају приоритет. Иначе, могу се вакцинисати и здрава деца, наравно", казао је Ивануша.

На питање да ли ће бити потребна трећа доза вакцине, Ивануша је рекао да верује да ће доћи до тренутка када ће трећа доза бити потребна, али да СЗО за сада нема тачан одговор када и коме.

Он ја указао да је циљ СЗО да до краја ове године буде вакцинисано 30 посто становништва целог света, али према његовим речима, свет је далеко од тога.
Бета

Најновији број

29. јул 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa