Инфо

29. јун 2021.29. јун 2021.
фото: Бета

фото: Бета

Супруга Оливера Ивановића бојкотовала седницу парламента због Милана Радоичића

Poslanica sa liste Srpske napredne stranke (SNS) Milena Popović Ivanović izjavila je danas da je napustila nedavno skupštinsko zasedanje, na kome je govorio Aleksandar Vučić, zato što se u skupštinskoj sali nalazio i Milan Radoičić, koga kosovsko pravosudje dovodi u vezu sa ubistvom njenog supruga Olivera Ivanovića.


Поповић Ивановић је агенцији Бета казала да постоје разлози које не жели да коментарише и објашњава, а због којих не жели да седи у истој просторији с Миланом Радоичићем.

"Истрага убиства мог супруга је јако компликован процес. Знам да наши истражни органи раде на решавању случаја и апсолутно верујем да ће кад тад бити откривени налогодавци, организатори и извршиоци убиства Оливера Ивановића", казала је она.

На питање како оцењује то што није испуњено обећање представника највише власти да ће у року од две недеље бити саопштени детаљи убиства Оливера Ивановића, она је казала да је разочарана што то обећање није испуњено.

"Разочарана сам јер сам веровала да ће имена убица бити саопштена неколико дана после убиства. Ипак, верујем у истражне и органе и да ће пре свега налогодавци бити приведени правди", истакла је удовица Оливера Ивановића.

Упитана да прокоментарише ток истраге која се води у Приштини, Поповић Ивановић је казала да је тај поступак био "траљав" и да се оптужница мењала три пута.

"Неко жели да се цео случај што дуже пролонгира. Али сваки ланац има своју најслабију карику и кад тад ћемо сазнати имена убица и налогодаваца", нагласила је она.

На питање да ли има утисак да властима у Београду и Приштини не одговара да се открије истина о убиству Оливера Ивановића, удовица је казала да Приштина не дозвољава српским истражним органима увид у доказе које поседује.

"Наши истражни органи су ускраћени за важне информације, али очекујем да ће управо наши судови и тужилаштво да открију починиоце злочина", рекла је она.

Српски политичар са Косова и Метохије Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године у Северној Митровици. У тренутку убиства у граду није радио видео-надзор.

Председник Србије Александар Вучић је раније казао да је Милан Радоичић прошао полиграф када је у питању умешаност у убиство Оливера Ивановића.

"Човек је пристао, за разлику од неких других, да иде на полиграф по питању убиства Оливера Ивановића. Пао је на неким другим темама, тако да знате да није могао да превари полиграф", поручио је Вучић и нагласио да су српски органи власти "са сигурношћу" знали да Радоичић није учествовао у убиству Ивановића.

Апелациони суд Косова је у мају потврдио оптужницу против шест људи оптужених за учешће у убиство Оливера Ивановића и након дужег одлагања упутио случај на суђење.

Суд је одлучио да се оптуженима Марку Росићу, Силвани Арсовић, Радету Басари и Недељку Спасојевићу суди као члановима удруженог злочиначког подухвата који су убили Ивановића.

Полицајци Драгиша Марковић и Жарко Јовановић оптужени су за манипулисање доказима у овом случају.

Апелациони суд у својој одлуци каже да је Основни суд у Приштини дао довољно разлога да "оптужница садржи довољно доказа који поткрепљују основану сумњу да су оптужени умешани у кривична дела за која се терете".

Сви оптужени изјавили су да нису криви на почетном рочишту у фебруару 2021. године.

Наводне вође криминалне групе, по оптужници, били су потпредседник Српске листе Милан Радоичић и бизнисмен Звонко Веселиновић.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa