Инфо

15. април 2018.15. апр 2018.
Појачана контрола брзине

Појачана контрола брзине

Управа саобраћајне полиције спровешће током наредне недеље појачану контролу брзине кретања возила у оквиру акције која ће бити спроведена у 32 државе чланице Мреже саобраћајних полиција Европе (ТИСПОЛ), најавио је данас МУП Србије.
Саобраћајна полиција ће од 16. до 22. априла вршити и алкотестирање возача а провераваће и да ли возач и путници у возилу користе сигурносне појасеве.
На свим европским путевима од 18. априла у ест часова до 19. априла у шест часова биће спроведена и акција "Спеед Маратхон" током које ће бити мерена брзина на најважнијим путним правцима непрекидно у трајању од 24 часа.
"У том периоду биће ангажовани сви расположиви уредјаји за мерење брзине, а подсећамо возаче да се на деоници аутопута Шид-Шимановци мери и просечна брзина кретања возила", пише у саопштењу.
Наводећи да је током прошлогодишње акције за 24 часа на европским путевима откривено 151.073 прекршаја прекорачења брзине, од чега у Србији 2.895 прекршаја, МУП је саопштио да је прекорачење дозвољене брзине кретања трећи узрок саобраћајних прекршаја у Србији, односно да је неприлагодјена брзина утицајни фактор у готово 50 одсто саобраћајних незгода са погинулим лицима.
Мрежу саобраћајних полиција Европе (ТИСПОЛ) чине саобраћајне полиције 28 чланица ЕУ, Швајцарске, Норвешке, Србије и Грузије.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa