Инфо

1. август 2021.1. авг 2021.
Учесници Ликовне колоније Мишар

Учесници Ликовне колоније Мишар

20. Мишарска Ликовна Колонија

Мишарска ликовна колонија, 20. по реду, организована је данас на Мишару. Ове колоније се организују од 1999.године, од стране Културног центра у Шапцу и Задужбинарског друштва Први Српски Устанак – Мишар.

Колонија је међународног карактера и у њој су учесници из Србије, Бугарске, Македоније, Црне Горе...
До сада је у њој учествовало више од 100 ликовних уметника, а Ликовној галерији Мишар су оставили преко 210 радова.

Ове године своје радове поклонили су Радован Миразовић (дело „Вршај у Мачви“) и Драган Петровић Гаги (дело „Карађорђе“).

Глас Подриња / дело "Вршај у Мачви"


Стеван Симић истакао је да је првенствени циљ задужбинарског друштва стварање историјског комплкекса и повећање броја посетилаца.

-Желимо да на млађе генерације пренесемо традицију Српске културе и уметности. Да се више вреднује наша историја и чува од заборава.

Глас Подриња / дела "Вршај у Мачви" и "Карађорђе"


Колонија креће од Мишарске Аде, поред Карађорђевих бунара па све до Историјских храстова у Трбушцу и места рођења Секуле Гавриловића у Миокусу, барјактара Мишарске битке.

-Ово је једна необична манифестација која је ретроспективна а која је веома важна за Мишар и за град Шабац али и за Културни центар који је до скоро био део Ликовне Колоније Мишар – рекла је Соња Петровић Јагић кустос Културног центра и додала да је један од циљева задужбинарског друштва да се не заборави оно што се десило.

Глас Подриња / Соња Петровић


-Посебно је задовољство јер се овде налази много података и слика, тако да можемо да видимо шта се све догађало. Имали смо госте из много суседних земаља, тако да су колоније биле интернационалног карактера.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa