Инфо

24. април 2018.24. апр 2018.

Ортопеду одузета дозвола због смрти детета

Суд части Лекарске коморе Србије изрекао је данас дисциплинску меру специјалисти ортопеду лозничке Опште болнице Добривоју Бојанићу којом му је привремено забрањен рад у обављању здравствене делатности у трајању од две године.
Судско веће Суда части Регионалне лекарске коморе за централну и западну Србију одузело је Бојанићу лиценцу јер је у периоду од 2. до 5. октобра 2016. године у својству специјалисте ортопедије у Општој болници у Лозници, нестручно лечио прелом леве руке малолетног Р.Н. из села Козјак.
"Након стављања леве руке у гипс здравствено стање Р.Н. се погоршало, те је 6. октобра 2016. године послат у Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије 'Др Вукан Чупић' у Београду, где је и преминуо после два дана", пише у саопштењу.
Суд части утврдио је да је Бојанић направио пропусте у вођењу медицинске документације и да је таквим поступањем у процесу пружања здравствене заштите, "учинио тежу повреду професионалне дужности и угледа члана Коморе".
"Одлука Суда части Регионалне лекарске коморе Крагујевца тиче се искључиво поступања лекара у процесу лечења и пружања здравствене заштите, док је последица која је наступила као узрок таквог поступања, предмет о коме ће одлучивати надлежни кривични суд у кривичном поступку", навела је Лекарска комора Србије.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa