Инфо

24. септембар 2021.24. сеп 2021.
Pixabay

Pixabay

Модел наставе за наредну радну недељу

Од понедељка, 27. септембра средошколци у 18 локалних самоуправа на територији Србије, међу којима је и Шабац,имаће комбиновану наставу саопштило је Министарство просвете.

Осим Шапца на списку локалних самоуправа су још: Београд, Ваљево, Врање, Лесковац, Лајковац, Лебане, Прокупље, Уб, Чачак, Бајина Башта, Велика Плана, Владичин Хан, Љиг, Крагујевац, Сјеница, Ниш и Сремска Митровица.

На онлајн настави биће ученици средњих школа на подручју Ивањице, Новог Пазара и Ужица.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације непосреднe наставe у школама.

"Имајући у виду специфичност организације образовно-васпитног рада у школама за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом Тим за школе донео је одлуку да уколико се у одељењу код два ученика потврди инфекција САРС-ЦоВ-2 вирусом, предлаже се прелазак на наставу на даљину у трајању од 10 календарских дана уз претходне обавезне консултације са родитељима ученика тог одељења.

Уколико су у појединим школама школска управа, као и стручни органи, уз консултације са Саветом родитеља и институтима/заводима за јавно здравље, проценили да епидемиолошка ситуација у школи дозвољава наставак непосредног образовно-васпитног рада, те школе могу уз појачану примену свих епидемиолошких мера, организовати непосредни рад као најбоље решење за ученике“, наводи се у саопштењу Министарства.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa