Инфо

24. септембар 2021.24. сеп 2021.
Глас Подриња / Представници Ротари клуба, градоначелник Шапца и директори основних школа

Глас Подриња / Представници Ротари клуба, градоначелник Шапца и директори основних школа

Основцима дронови а најмлађима " мобилна учионица"

Ротари клуб Шабац у сарадњи са дистриктом 2483 и Министарством просвете, науке и технолошког развоја организовао је хуманитарну акцију ради помоћи школству и деци.

Уручење донације у оквиру програма Глобал грантова „Године узлета“ и „Дронови за основне школе“ организовано је данас у мултимедијалној сали ОШ „Ната Јеличић“ у Шапцу.

Подељено је осам дронова за осам основних школа а том приликом градоначелник Шапца др Александар Пајић изразио је задовољство и објаснио битност оваквих хуманитарних акција.

-Осам основних школа добило је вредне донације за ученике петог и шестог разреда. Налазимо се у ери дигиталног напретка и дигитализације и јако је битно да наши ученици почну са програмским језицима који су предвиђени наставним планом и програмом а касније то знање унапређују у годинама које долазе – и додао да је улагање у децу највреднија инвестиција.

Фото: Глас Подриња / Уручење дронова директорима основних школа


Председник Ротари клуба Шабац Владимир Марковић рекао је нешто више о акцијама које организују.
-Наш клуб постоји већ 21 годину. До сада смо реализовали различите акције, које су углавном биле усмерене ка болници. Најпоноснији смо на нашу Божићну акцију, када дарујемо прворођено дете, односно дечака и девојчицу. Планирамо да будуће акције усмеримо у овом правцу, тачније ка деци.

Фото/Глас Подриња/ Представници Ротари клуба и градоначелник Шапца


Ротари клуб Шабац није заборавио ни на наше најмлађе суграђане. Предшколкој установи „Наше дете“, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, дониран је такозвани „мобилнa учионица“.

Фото: Глас Подриња / Донација предшколској установи "Наше дете"


-Задовољство ми је што смо у сарадњи са Министарством просвете донели одлуку да опремимо све школе у Србији са дроновима – справом која омогућава деци да кроз игру уђу у сферу програмирања. Поносан сам што ће деца у Шапцу имати једнаке услове за рад као и остатак Србије – додао је Данило Љевнајић члан Ротари клуба Сремска Митровица која је носилац гранта везаног за доделу дронова.

Циљ акције је да све школе и вртићи добију опрему и адекватну обуку током почетка школске године.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa