Инфо

18. октобар 2021.18. окт 2021.
фото: Бета

фото: Бета

Лончар: Меримо сваку одлуку, да извучемо максимум а са минималним последицама

Министар здравља Златибор Лоначар изјавио је данас да је планирано да се ове седмице одржи седница Кризног штаба за борбу против короне, као и да су јуче одржане консултације, напомињући да се "чаша прелила" и да се "мора прекинути ланац заражавања".

"Меримо сваку одлуку, да извучемо максимални резултат а са минималним последицама. То је суштина и није једноставно", рекао је Лончар, за ТВ Пинк.

Како је рекао, мора се наћи начин да се прекине ланац заражавања и, такође, схватити важност вакцинације, "без чега не можемо да изађемо из овог проблема".

Он је истакао да је "корона дошла и до деце, која имају озбиљну клиничку слику", као и да јутрошњи податак говори да је 25 трудница озбиљно болесно, а "ниједна није вакцинисана".

На питање о увођењу ковид пропусница, он је рекао да се "ради на томе".

"Не постоји ни један закон ни Устав важнији од здравља, у сваком пише да је приоритета људски живот", рекао је Лончар.

Он је навео да су антиваксери "неодговорне незналице, које нису свесне своје несвести, како би рекла деца, па против короне препоручују лекова за свиње и краве".

Говорећи о ставовима младих са одржаних трибина о корони, он је рекао да "ни сами не знају зашто неће да се вакцинишу, али наставићемо да их едекујумо".
Бета

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa