Инфо

5. новембар 2021.5. нов 2021.
Фото Глас Подриња

Фото Глас Подриња

Ванредна ситуација због изливања Тамнаве

Због изливања реке Тамнаве општина Коцељева је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације прогласила ванредну ситуацију.

Тамнава се услед интензивних падавина дуж свог тока у небрањеним зонама излила из корита и поплавила хектаре обрадивог земљишта.

Глас Подриња


Вода се излила и на регионални пут према Доњем Црниљеву па је на појединим деоницама саобраћај отежан или у прекиду.

Глас Подриња


За сада нису угрожена домаћинства а ситуација је најкритичнија у насељеном месту Каменица. Тамнава се у центру код моста излила из корита и поплавила дворишта , али стамбени објекти за сада нису угрожени. Ипак, мештани су узнемирени. Иза њих је непроспавана ноћ. Испред вероватно још једна без сна.

Глас Подриња


Угрожено подучје обишао је и директор ЈВП "Србијаводе" Горан Пузовић.

-Оно што смо на прошлом састанку договорили то је да следеће године одрадимо санационе радове у том делу насеља код моста, узводно оно што је потребно, а низводно леву обалу да заштитимо насеље. У Доњем Црниљеву смо већ одрадили један део радова. Данас су људи тамо много безбеднији. Остала је још Каменица као ургентно место на којем пети, шести пут за неколико година имамо изливање Тамнаве да решавамо- рекао је Пузовић.

Глас Подриња


Заједно са председником општине Душаном Илинчићем обишао је и критичне тачке на регионалној саобраћајници.

-Оно што је нека дугорочна наша идеја то је да на овој локацији код Ћуковина урадимо високу брану и акумулацију која ће помоћи да будемо још безбеднији и да на прави начин управљамо сливом Тамнаве и саме Колубаре низводно према Обреновцу- поручио је директор ЈВП "Србијаводе".

Према речима председника општине Душана Илинчића локална самоуправа прогласила је ванредну ситуацију превентивно, због наредне ноћи и предстојећег викенда, како би у случају потребе могли правоворемено да реагују и да на располагању имају све неопходне ресурсе у наредна 72 сата.

-У овом тренутку не прети опасност стамбеним објектима. Бар за сада је тако и прогноза РХМЗ каже да ће се падавине током ноћи смањити. Надамо се да неће доћи до погоршања ситуације- истакао је Илинчић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa