Инфо

6. новембар 2021.6. нов 2021.
Фото Глас Подриња

Фото Глас Подриња

Тамнава у благом опадању

Општина Коцељева је јуче због изливања реке Тамнаве прогласила ванредну ситуацију.
Према информацијама из локалног Штаба за ванредне ситуације стање на терену се постепено нормализује, мада су сви ресурси у приправности како би, уколико то буде било неопходно, правовремено реаговали.


Тамнава је у стагнацији, а према речима команданта Штаба за ванредне ситуације Душана Илинчића у последњих неколико сати и у постепеном опадању.

-Било је критично претходне ноћи због нових обилних падавина, па је кота била преко два метра на мерном месту код фабрике Раух у Коцељеви. У току дана водостај је био у постепеном опадању и очекујемо да ће се тако и наставити, имајући у виду да су данас биле знатно мање падавине у односу на јучерашње- изјавио је Илинчић који је у петак заједно са директором ЈВП "Србијаводе" Гораном Пузовићем обишао угрожено подручје у Каменици и регионални пут према Доњем Црниљеву на којем је саобраћај због воде на коловозу на појединим деоницама био у прекиду или се отежано одвијао.

Глас Подриња


Према подацима из Штаба у протеклих 48 сати на подручју Доњег Црниљева пало је око 140 литара кише по метру квадратном, док је у великом поплавном таласу 2014.године пало око 160 литара.

Тамнава се јуче, због интензивних падавина, излила у небрањеним зонама и поплавила хектаре ораница, путеве, дворишта у насељеном месту Каменица. На сву срећу, стамбени објекти у овом селу нису били под водом.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa