Инфо

24. новембар 2021.24. нов 2021.
Фото: Глас Подриња / Мере пронаталне политике у Србији

Фото: Глас Подриња / Мере пронаталне политике у Србији

Министар Ратко Дмитровић у посети Шапцу

У просторијама Градске куће у среду је одржан састанак између градоначелника Шапца др Александра Пајића и министра за демографију и бригу о породици Ратка Дмитровића. Тема састанка била је примена мера пронаталне политике у Србији и очување породице.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић упутио је Министра Дмитровића у тренутну ситуацију у граду Шапцу као и свим мерама које град предузима како би на позитиван начин утицао на популациону политику.

-Дотакли смо се свих битних тема како за град Шабац тако и за Републику Србију. Сложили смо се око тога да ће град у наредном периоду имати радно тело за популациону политику где ћемо и у план развоја града у наредном периоду то уградити. Јасно ће се знати које су то мере које је град прописао, те мере ћемо пратити и анализирати њихове ефекте у наредном периоду – истакао је Пајић и додао да ће преко тог радног тела имати јасне показатеље које су то мере које дају резултете а све у циљу већег броја деце на територији града.

-У граду Шапцу на годишњем нивоу буде до 1.100 новорођенчади а радимо на томе да у наредним годинама буде много више деце како бисмо задржали породице у граду и како бисмо имали ко да нас наследи – закључио је др Александар Пајић.

Град Шабац је 102. општина по реду коју је посетио Министар Дмитровић а све са циљем решења демографских проблема.


Министар за демографију и бригу о породици Ратко Дмитровић најавио је и нове мере Републике Србије које ће бити спроведене у свим локалним самоуправама.

-Чуо сам неколико добрих и охрабљујућих информација од градоначелника Пајића о плановима града са којима се апсолутно слажем. Често говорим о трагичној ситуацији у којој се налазимо, ми смо народ који је на силазној демографској путањи и нестаје великом брзином. Ово је последњи тренутак да нешто урадимо. Мере које је председник Републике саопштио су најава једног значајнијег, садржајнијег плана који може да да резултат.

Нове мере које је саопштио председник Републике Србије Александар Вучић односе се на повећање износа који родитељи добијају за прворођено дете, уместо 100.000 динара добијаће 300.000. Такође, како би мотивисали младе парове за стварање породице држава ће им поклонити 20.000 евра за решење стамбеног питања.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa