Инфо

5. децембар 2021.5. дец 2021.
Бета

Бета

Момировић: Свесни смо ризика са пројектом 'Јадар', али не стоје катаклизмичне најаве

Министар градјевине, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић изјавио је да Влада Србије неће урадити ништа без завршетка студије о процени утицаја на животну средину пројекта "Јадар", "а осим тога, још 17 институција треба да се изјасни о том пројекту".

"И онда ће градјани пред собом имати све релевантне податке. Одлуке нећемо доносити без градјана, којима ћемо показасти све бенефите и ризике", рекао је Момировић за данашње Вечерње новости, упитан о пројекту експлоатације литијума.

Како је навео, "постоји велико питање политизације случаја 'Рио Тинта'".

"Тај пројекат има велике економске бенефите, ако се реализује просечна плата у лозничком крају ће бити већа од 1.500 евра, вероватно би у овом граду у наредних 10 година био отворен и универзитет, доселио би се велики број младих... Тачно је да пројекат има и одредјене еколошке ризике и ми од њих не бежимо", рекао је Момировић.

Према његовим речима, "министарство на чијем је челу је издало предуслове како би била урадјена студија о процени утицаја на животну средину".

"Ми смо свесни ризика, они постоје, али катаклизмичне најаве какве се могу чути су потпуно непримирене и одударају од реалности", навео је Момировић.

Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa