Инфо

16. јануар 2022.16. јан 2022.
Бета

Бета

Ђоковић: Разочаран сам, али поштујем одлуку Суда

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је данас да је изузетно разочаран због одлуке Савезног суда да одбаци његову жалбу на укидање визе, пошто то значи да неће моћи да игра на Отвореном превенсту Аустралије у Мелбурну.

Трочлано веће Савезног суда једногласно је данас одбило жалбу првог тенисера света на укидање визе, па ће Дјоковић бити депортован из Аустралије и неће бранити титулу на Аустралијан опену у Мелбурну.

Одлуку о укидању визе донео је министар за имиграције Алекс Хок, јер би по његовом мишњењу, присуство невакцинисаног играча могло да подстакне противљење вакцинацији против корона вируса, али и због забринутости за јавно здравље.

"Узећу мало времена да се опоравим пре него будем даље коментарисао. Изузетно сам разочаран одлуком Суда да одбије мој захтев, што значи да не могу да останем у Аустралији и учествујем на Аустралијан опену. Поштујем одлуку суда и сарадјиваћу са релевантним властима у вези са одласком из земље", навео је Дјоковић.

Он је рекао да му је непријатно што је претходних недеља био у центру пажње и да се нада да ће се сви сада концентрисати на тенис и турнир који воли. Пожелео је свим учесницима успешан турнир.

"И на крају, желим да захвалим породици, пријатељима, тиму, навијачима и мојим сународницима на сталној подршци. Сви сте ми били велики извор снаге", навео је Дјоковић.

Ђоковић је на Аустралијан опену требало да покуша да освоји рекордни 10. трофеј на том турниру и рекордну 21. гренд слем титулу.

Он је по распореду у првом колу требало да игра против сународника Миомира Кецмановића, али ће га сада у жребу заменити лаки лузер Салваторе Карузо.

Први гренд слем турнир у сезони почиње у понедељак у Мелбурну.

Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa