Инфо

17. мај 2022.17. мај 2022.
Свечаном отварању Гварнери феста  присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац

Свечаном отварању Гварнери феста присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац

Oтварањe Гварнери феста у Бањи Ковиљачи

Међународни фестивал гудача Гварнери фест одржава се у Бањи Ковиљачи, од 16.до 20. маја 2022. године у балској дворани Кур -салона.Идеја Организационог одбора фестивала је да он буде такмичење и смотра најбољих младих гудача из Србије,Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Хрватске, Црне Горе,Албаније и Румуније.Празник музике, младости и заједништва прилика је да се на најбољи начин промовише наша држава. Сама идеја о организовању овог музичког догађаја стара је двадесет година.
Организацију фестивала помогли су бројни привредни субјекти са подручја Мачванског управног округа и Републике Србије,али и општине Крупањ, Љубовија и Мали Зворник.
Током фестивалских дана планирано је одржавање панел дискусија на тему гудачких инструмената,које ће реализовати еменинтни стручњаци из ове области, везано за одабир дрвета за израду инструмената и опреме за инструменте.

Такмичари који се пласирају у другу етапу такмичења имаће прилику да на гала вечери 19.маја , у такмичарском делу наступе са професионалним оркестром. Ово је за младе уметнике јединствена прилика да отпочну своју уметничку каријеру.

Стручни жири ће исте вечери изабрати апсолутног победника Фестивала и најистакнутије педагоге.Свечаном отварању Гварнери феста присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац. Поздрављајући учеснике и госте,пожелео је младим гудачима успех у такмичењу и пријатан боравак у Бањи Ковиљачи.Изразио је захвалност што је Мачвански управни округ домаћин овог значајног фестивала,уз очекивање да ће такмичење гудача прерасти у традицију. Неке од локалних самоуправа изразиле су спремност да у наредном периоду буду домаћини Гварнери фесту.

Апсолутном победнику и лауреату такмичења биће уручена главна награда,мајсторски инструмент ,а у плану је додела и специјалних награда.

Кабинет начелника
Владана Красавца


Најновији број

18. август 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa