Инфо

20. мај 2022.20. мај 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Насловне стране за петак, 20. мај 2022. године

Београдски дневни листови на насловним странама издања за петак, 20. мај 2022. године највише пишу о заједничкој литургији Српске православне цркве (СПЦ) и Македонске православне цркве (МПЦ) и састанку председника Србије Александра Вучића са председником Европског савета Шарлом Мишелом, али пишу и о другим актуелним политичким и друштвеним темама.

АЛО - "Улазак Србије у ЕУ кључан за заједничку будућност" о састанку председника Србије Александра Вучића са председником Европског савета Шарлом Мишелом.

БЛИЦ - О све већем броју дојава о бомбама у Србији под насловом "Појавили се сада чак и 'бомбаши' имитатори". Под насловом "Литургија помирења, па избор епископа", о успостављеном јединству СПЦ и МПЦ.

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ - О захтеву Брисела "Осудјенике из Хага избаците с екрана". О заједничкој литургији СПЦ и МПЦ "Исцељена рана која боли већ пола века".

ДАНАС - "Дачић није испао из трке за премијера", пише лист. О покушају државе да привуче компаније из Москве, под насловом "Српске фирме у Русији нуде рад из Београда".

ИНФОРМЕР - Под насловом "Добро дошли, браћо", лист пише о литургији "помирења" Српске православне цркве и Македонске православне цркве после 55 година. О рату у Украјини "На стотине 'азоваца' још се крију под земљом".

КУРИР - Након састанка са председником Европског савета Шарлом Мишелом, лист преноси изјаву председника Србије Александра Вучића "Европски савет очекује да се Србија придружи санкцијама Русији".

НОВА - О изјави председника Србије да од септембра глобално следи можда најтеже време од 1944. године, лист пише у тексту под насловом "Помињање 1944. је претња несташицама, шверцом и инфлацијом". О донацији кошаркаша Николе Миротића за лечење дечака "Миротић, друго име за људскост".

ПОЛИТИКА - О разговору Вучића и Мишела о формирању европске геополитичке заједнице "Важан корак напред, а не замена за ЕУ". Лист доноси текст "Наставља се безакоње са имовином Високих Дечана".

СРПСКИ ТЕЛЕГРАФ - "Путинов ласер скида дрон за пет секунди" о новом наоружању Русије.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa