Инфо

20. мај 2022.20. мај 2022.
Развијајући и унапређујући Географско информационе системе у граду и широм Србије дајемо допринос остварењу наших заједничких циљева

Развијајући и унапређујући Географско информационе системе у граду и широм Србије дајемо допринос остварењу наших заједничких циљева

Трећа седница Скупштине ГИС удружења Србије одржана у Шапцу

Трећа седница Скупштине ГИС удружења Србије одржана је данас у Градској кући у Шапцу.

Пре почетка заседања чланове ГИС удружења Србије и њихове госте поздравио је градоначелник Шапца др Александар Пајић и пожелео им успех у раду и пријатан боравак у граду.

,,Град Шабац је тачно пре седамнаест година кренуо у развој ГИС-а, за који могу са задовољством да констатујем да ниједног тренутка није престајао са радом. Развијајући и унапређујући Географско информационе системе у граду и широм Србије дајемо допринос остварењу наших заједничких циљева”, рекао је градоначелник Пајић.

Он је подсетио да је Шабац међу првим градовима у Србији који су кренули у изградњу кабловских дистрибутивних система, оптичке мреже и уопште развој и примену информационих и телекомуникационих система.

,,Препознајући значај дигитализације и примене нових информационих технологија желимо да будемо активни учесници ,,Четврте индустријске револуције”. Идући ка том циљу, Шабац се развија по принципима ,,паметног града”. Улажемо у ,,паметну” инфраструктуру, енергетику, саобраћај, образовање, здравство… Исто тако желимо да помогнемо да и наши грађани живе у својим домовима који почивају на истим принципима”, додао је градоначелник.

У првом делу заседања приказане су презентације са различитим примерима Географских информационих система у Србији, а затим су усвојени Извештај о раду ГИС удружења Србије, Финансијски извештај и Предлог измена и допуна Статута удружења. У наставку рада изабран је нови управни и надзорни одбор.

Председавајући је на крају изразио захвалност граду Шапцу на пруженој техничкој помоћи и домаћинству.

sabac.rs


ГИС удружење Србије је невладино и непрофитно струковно удружење основано ради остваривања циљева у области професионализације, промоције, примене и развоја географских информационих система, повезивања ГИС стручњака и заједничко заступање интереса чланова удружења. Ово удружење формирано је на оснивачкој скупштини 15. маја 2018. године у Београду од стране ГИС ентузијаста запослених у локалним самоуправама, јавним предузећима и приватним фирмама, као и “фриленсера”.

Основни циљ ГИС удружења је ефикаснија примена и развој Географских информационих система (ГИС-а) и повезивање ГИС стручњака кроз размену знања и искустава, затим пружање стручне помоћи, популаризација и афирмација ГИС-а уз поштовање принципа квалитета и ефикасности, дефинисање радних места за ГИС у локалним самоуправама, јавним и другим предузећима и организацијама, повећање броја директних и индиректних корисника ГИС-а, унапређење информисања грађана, правних лица и других корисника и промовисање ГИС-а кроз издавачку делатност.
sabac.rs

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa