Инфо

26. мај 2018.26. мај 2018.
Јединствени вински свет под ведрим небом
ПЕТА МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ВИНА У ШАПЦУ

Јединствени вински свет под ведрим небом

Отмено и весело, како доликује Малом Паризу, Шапчани су дочекали су госте , са којима су прославили пету Међународну изложбу вина. Вечерас су у Шабац дошли произвођачи вина из скоро свих српских виногорја, Аустрије и Црне Горе. Организатори, Град Шабац и Глас Подриња, имају све разлоге да буду задовољни.
- Ове године имамо петнаест излагача, са акцентом на мање познате винарије, јер су се остале, у међувремену, пробиле на тржиште. Имали смо прилику да пробамо неколико премијера, а свакако бих похвалио напор винарије "Алексић" из Врања, једине српске винарије, која је направила свој пенушавац, истакао је новинар Ненад Кулачин, у име локалног недељника.
А пробали смо, није да нисмо, у циљу што прегледнијег извештаја за вас. Прво па мушко - винарија Тарпош из околине Аранђеловца има изванредан шардоне, дегустирали смо и бермет, који је шампион Мађарске последње четири године, први српски пенушавац и пенушави розе из винарије "Вал" из Црне Горе, која има традицију дугу 55 година. Упознали смо Клуса Фишера, представника винарије Средње школе Силбеберг из Граца, која има своју производњу вина - на имању од 350, 25 хектара под грожђем, а између 100 и 150 хиљада боца годишње.
У опуштеној атмосфери, под ведрим небом и уз звуке тамбураша, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић поздравио је све излагаче, а посебно госте из Граца, „који долазе из Европе којој желимо да припадамо, а који имају прилику да виде какви су српски градови“.
Манифестацију је отворио Саша Новаковић из винарије „Винарт“ из Шумадије.
- О вину су многе песме написане и многе мудре мисли изречене. Све непоновљиве боје, мириси и укуси долазе нам као дарови са неба, које оплемењујемо знањем, радозналошћу и креативношћу у јединственом винском свету.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa