Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
фото: Бета

фото: Бета

Михајловић: Неће бити рестрикција, обезбедићемо довољно енергије и енергената

Министарка рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић рекла је данас да ће држава урадити све што од ње зависи како би обезбедила довољне количине енергије и енергената за предстојећу зиму и да неће бити рестрикција, саопштио је њен Кабинет.

"Јасно је да нас чека тешка зима, али смо направили важне кораке у припреми. Највећи део гаса добијаћемо и даље из Русије, што је јако важно, с обзиром на то да смо 100 одсто зависни од њега, направили смо договор о закупу складишта са Мађарском, а имамо и наш део у Банатском Двору и највећим делом смо обезбедили довољне количине", рекла је Михајловић, гостујући на ТВ Прва.

Додала је да Србија током зиме троши више од 12 милиона кубних метара гаса и да ће бити потребно обезбедити и додатне количине, осим уговорених.

Михајловић је истакла да се свакодневно ради на томе да се обезбеди довољно и гаса и нафте и нафтних деривата и електричне енергије и да верује да ће свега бити довољно.

"Свакако смо у бољој ситуацији од многих држава у Европи. Оно што зависи од нас урадићемо, али не знамо да ли ће бити проблема који зависе од других", рекла је Михајловић.

Она је, одговарајући на питање о писању појединих медија да ће Електропривреда Србије (ЕПС) бити приватизована, рекла да се о тој теми никад није разговарало.

"Ја сам позната по томе, чак сам и нападана, да увек одговарам на сва питања медија, али новине које пишу о продаји ЕПС-а нису ни тражиле информацију од Министарства", рекла је Михајловић.

Истакла је да се ЕПС не продаје и да нико не размишља да "системски важно предузеће буде приватизовано".

Михајловић је рекла да ЕПС треба да гради нове капацитете, пре свега реверзибилне хидроелектране, као и соларне и ветроелектране, а да стратешка партнерства има по пројектима.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa